Do-in torna, „japán jóga”

Őszi Brigitta

2024. szeptembertől lesz újra Do-in. 

Mi a do-in?

A do-in japán szó, amelynek “do” előtagja a tao megfelelője, itt életenergia jelentéssel. Az “in” jelentése vezetni, irányítani.

A do-in-t japán shiatsu masszőrök és gyógyítók fejlesztették ki saját testi-lelki egészségük karbantartására, tehát gyógyító önmasszázsnak is nevezhetjük.

A do-in a “japán jóga”.

A teljes testet átmozgatja, hatására mozgékonyabbak leszünk. Aktív meditáció, ami abban különbözik a meridiántornától, hogy tudatunkkal is jelen vagyunk a mozdulatokban. Olyan öngyógyító mozgásrendszer, amiben nem harcolunk az egyes betegségek ellen, hanem a gondoskodást tanuljuk az egyes testrészeinkről. A cél, hogy jobban érezzük magunkat, és kompetensekké váljunk a saját testünkkel kapcsolatban.

A do-in módszerei közé tartoznak a nyújtások, a légzőgyakorlatok, az ütögetés és kopogtatások, a mozgatás, a masszírozás, az akupresszúrás pontnyomások, a relaxáció, a pihenés és a változások érzékelése.

Szeretettel várom azokat, akik szívesen tennének ilyen módon a saját egészségükért! Különösen ajánlott 40 felett, vagy mozgásszervi panaszok esetén. 

Minden gyakorlat egy-egy bizonyos meridiánt vagy akupresszúrás pontot szólít meg, a mozdulatok egyszerűek, minden korosztály végezheti őket, semmilyen előképzettséget nem igényel.

Gyakorlásukkal nő a test-tudatosságunk, betegségekkel, stresszel szemben ellenállóak leszünk.

Időpontok: 2024. szeptembertől lesz újra Do-in szerda 9:00 órától

Részvétel díja: 2500.- Ft/ alkalom/fő. Csatlakozás folyamatosan lehetséges.

Előzetes jelentkezés szükséges: 06-20-574-3408

A foglalkozást vezeti: Őszi Brigitta, természetgyógyász

Helyszín: Szívvarázs, Pilisvörösvár, Ponty u. 24.